Nå vet jeg hva jeg kan gjøre etter videregående!

Operasjon dagsverk hos Erasmus + ungdom 2.november 2023 ble en opplevelse jeg vil huske lenge. Jeg søkte om å delta gjennom OD sin nettside - og det var virkelig verdt det!

Jeg visste det kom til å bli en OD-dag utenom det vanlige da jeg søkte om å få jobbe hos Erasmus + ungdom. Likevel var jeg spent på hva jeg kunne forvente, da jeg møtte opp i lokalene deres på Helsfyr tidlig på morgenen. Vi var til sammen 9 OD-ungdommer som var med, og vi ble møtt av en ansatte og to hyggelige hjelpere som selv hadde deltatt på Erasmus + prosjekter tidligere.

Etter å ha deltatt på noen bli kjent-aktiviteter, fikk vi en introduksjon om Erasmus+ ungdom, hvor jeg lærte om programmene og hvordan de passer for ulike personer. Jeg ble virkelig overrasket over det mangfoldet av muligheter som finnes for ungdom som bli ut i Europa!

Etter introduksjonen fikk vi se en video av tidligere deltakere som delte av sine egne opplevelser, og fortalte om hva de hadde lært under sitt prosjekt i utlandet. Det var veldig inspirerende å høre om alle de utrolige tingene de hadde opplevd i forskjellige land og hvordan de hadde utviklet seg som mennesker. Jeg begynte å drømme om alle de opplevelsene jeg mest sannsynlig vil ha hvis jeg deltar i et Erasmus+ ungdomsprogram. Jeg hadde aldri hørt om Erasmus+ ungdom før og ble overasket over alle mulighetene som ungdom mellom 13 og 30 år har.

Deretter ble vi ble delt inn i fire grupper, og besøkte fire forskjellige videregående skoler hvor vi stod på stand for å informere elevene om Erasmus + prosjekter i spisefri. Det var en flott måte å spre informasjonen om programmet og øke bevisstheten om hva Erasmus+ ungdom har å tilby unge mennesker. Etter besøket hos skolen dro vi over til Ung Arena på Grønland, hvor vi delte ut brosjyrer og informasjon til de som var interessert i å lære mer om programmet. Dagen ble avsluttet med pizza sammen og oppsummering av dagen tilbake i lokalene til Erasmus + på Helsfyr. Vi diskuterte hva vi hadde lært og delte erfaringer og synspunkter om dagen. Det var en flott måte å avslutte en så lærerik og interessant dag sammen.

Vi fikk også informasjon om at vi kan tipse en organisasjon, som for eksempel et kor, Elevorganisasjonen på skolen, et fotballag eller andre, om at de kan man kan søke penger for å arrangere et Erasmus + prosjekt. Arrangørene var ekstremt hjelpsomme og besvarte alle spørsmålene vi hadde.

Alt i alt var dette en veldig lærerik og hyggelig dag hos Erasmus+ ungdom. Jeg sitter igjen med så mye mer informasjon og muligheter som jeg vil ta med meg videre. Jeg vil absolutt oppmuntre andre til å delta i arrangementer som dette, spesielt hvis de er interessert i å oppleve nye kulturer, tradisjoner og selvutvikling. Tusen takk Erasmus+ ungdom for en flott dag! Ønsker dere masse lykke til videre!🙂

Skrevet av Alice-Marie Martin

Lambertseter vgs

Gjengen fra Operasjon dagsverk: 9 elever fra 5 forskjellige skoler hadde sin OD-dag hos Erasmus + ungdom