Fem dager i Tyskland

I september dro jeg på kurs i byen Hannover i Tyskland. Kurset varte fra 25 til 29 september, og var både lærerikt og gøy!

På den første dagen ble vi bedre kjent med de andre kursdeltakerene. Jeg ankom litt sent men fikk likevel være med på den siste aktiviteten som var planlagt for dagen. Dagen handlet om å bli kjent med de andre på kurset, og het «guess my passion». Vi ble delt opp i grupper på 3 og snakket med hverandre først om hva vår passion var, så kunne vi bytte mellom oss, eller ikke. De andre skulle gjette hva som var rett.

På den andre dagen snakket vi om prisjektene vi hadde gjort, fikk vite litt om EVS og work camps fra en som jobbet for det nasjonale kontoret i Tyskland. Vi lærte litt om EuroHero, og forberedte en pitch vi delte. EuroHero er på en måte oss. Vi hjelper med å gjøre Europa lysere og vi prøver å hjelpe andre. Pitchen handlet om å være på gaten med en quiz. Vi tenkte først at de skulle kaste en ball på spørsmålet de ville ha, men vi endte opp med at de fikk velge spørsmålet de ville ha selv.

Den tredje dagen kom det en dame fra Eurodesk, Regina Pfeifer, som forklarte mer om muligheter for å delta i internasjonale prosjekter i ulike aldersgrupper. De hadde noe for alle fra 13-30 år, og også noe for 30+. Hun sa at vi kunne gå til Eurodesk sine nettsider for mer info om det. Etter det prøvde vi pitchen vi hadde laget i aksjon i noen timer i byen og på en skole. Vi var tre grupper der én var spesifisert rettet mot en skole.  Pitchen til gruppen jeg var i gikk ut på at vi gikk ut på gaten i Hannover der vi hadde en quiz so forbipasserende kunne prøve seg på. Vi hadde tre kategorier, mat, kultur og geografi. I kategorien kultur hadde vi ett spørsmål om hva ESC er, og hvis de ikke visste hva det var fortalte vi det til dem. Når vi kom tilbake fortalte vi hvordan det gikk. Først i en gruppe på 2, 4 så 8 tilslutt. På slutten av dagen sang vi noen sanger rundt ett bål og koste oss. Stemningen rundt bålet var ganske bra, vi sang sanger, snakket sammen og spiste snacks. Vi koste oss ganske mye, noen av oss endte opp med å være oppe litt lenger enn de andre og hadde en sangkonkuranse, der jeg endte opp på vinnerlaget

Den fjerde dagen var den siste med oppgaver, og gjorde litt av hvert. Vi satte opp en liste med forskjellige oppgaver der det var opp til tre om gangen, og vi kunne velge å gå til ulike poster og lære om forskjellige tema. Senere på dagen hadde vi det litt gøy med forskjellige aktiviteter som klatring, dress up, hoppe tau, snakke om et av tre tema, danse, føre noen med bind for øynene og stå på hendene. Jeg vet ikke hva jeg likte best, alt var gøy, og aktivitetene kan man si gjorde at gruppen ble nærmere knyttet med hverandre. På slutten av dagen hadde vi en hadet bra-fest . Vi hørte på musikk, drakk litt og hadde det ganske gøy.

Den aller siste dagen snakket vi om hva vi ville gjøre når vi kom hjem igjen og hvordan vi tenkte å gjøre det, senere tok vi farvel med hverandre og fikk youthpass.

Jeg skal kanskje til Hellas i november, ogjeg fikk en ide til noe jeg kanskje kan gjøre hjemme: å fortelle om mulighetene for frivillig arbeid i Europa på videregående skoler i Bergen.

Jeg synes kurset var bra, og kunne gjerne gjort det igjen. Jeg fikk nye venner fra hele Europa og en opplevelse som kommer til å være med meg videre. Mitt beste minne var da vi gjorde de forkjsellige aktivitetene og kledde oss ut på den ene posten de hadde satt opp. Jeg vil ta med alt jeg lærte og de vennene jeg fikk framover.

Skrevet av Harald Kjellevold