En spennende dag på Rosthaug VGS

Igjen fikk jeg mulighet til å fortelle om tiden som forandret hele livet mitt. Perioden da jeg fikk en ny hjemby og skapte min internasjonale familie.

Jeg blir glad hver gang jeg får sjansen til å fortelle om EVS (European Volunteering Service). Jeg elsker å dele opplevelsene mine og kanskje motivere andre ungdommer til å gripe sjansen til å bli kjent med et nytt land, nytt språk, ny kultur og mennesker. Gjennom EVS vil de også kunne bli bedre kjent med seg selv, få nye kunnskaper og sette pris på de verdiene og ferdighetene som de har.

For noen dager siden dro jeg sammen med Ingrid fra Aktiv Ungdom og Eurodesk til Rosthaug VGS for å holde presentasjon om Erasmus+ Aktiv Ungdom og Frivillig Arbeid (EVS). Det er veldig spennende hver gang jeg får treffe elevene.

Denne gangen ble jeg spesielt overrasket over å se interessen fra pedagogene. Det var et veldig gjennomtenkt opplegg. Først fikk vi snakke med elevene i 2BUA (på barne- og ungdomsarbeiderlinja) sammen med noen av lærerne. Det er veldig viktig å informere de som skal jobbe med barn og ungdom om mulighetene som EU tilbyr. Jeg tenker at det kan være veldig nyttig og lærerikt for disse elevene å delta på prosjekter under Erasmus+ (Frivillig arbeid, utviklingsprosjekt). De kan oppnå ny kompetanse gjennom ikke-formell læring. Norge er et internasjonalt samfunn, og for å forstå hvordan folk fra en annen kultur tenker og lever, er det veldig viktig å bli kjent med kulturen på stedet. Vår kontaktperson Kari Kjekshus (opplæringsleder og rådgivningstjenesten) sa at Rosthaug videregående skole er opptatt av internasjonalisering, og ønsker å gi elevene mulighet til å reise ut. Vi fikk snakket med pedagogene også, og de var interessert i at skolen kunne bli senderorganisasjon og sende ut sine egne elever på utveksling.

​Rosthaug videregående skole er ønsker besøk fra Erasmus + Aktiv Ungdom igjen. Jeg gleder meg til å fortelle dem og andre ungdommer om mulighetene til å jobbe frivillig i utlandet og om hva dette har gitt meg, både personlig og profesjonelt.

Skrevet av Karine Zazyan