Arns arbeidsuke hos Erasmus +

En annerledes uke!

Jeg heter Arn Omarsson, er 15 år, og går på Gol barne- og ungdomsskole. Mormoren min jobber i Bufdir, så da vi skulle ha arbeidsuke på skolen spurte jeg om å få jobbe med henne. Hun snakket med sjefen sin i Bufdir, og jeg fikk lov!  

Jeg forestilte meg at det kom til å bli litt kjedelig på en kontorjobb, men jeg oppdaget at en kontorjobb ikke bare betyr at man sitter og skriver på en PC. Jeg trodde jeg bare kom til å være inne denne uka, men slik ble det ikke! To dager var jeg ute i Oslo sentrum og delt ut brosjyrer og pratet med folk. Dette var kanskje det skumleste jeg gjorde hele uka. I starten var det litt kleint å ta kontakt med folk jeg ikke kjente, men det gikk bedre etter hvert. 

Jeg fikk også i oppgave å intervjue folk som hadde deltatt på et internasjonalt prosjekt gjennom Erasmus + ungdom. Det synes jeg gikk fint! Jeg jeg snakket med fire stykker til sammen, og intervjuene foregikk over telefon. Det var litt vanskelig i begynnelsen, og det var nok mest fordi temaet var nytt for meg. Men etter hvert kom jeg mer inn i det, og da gikk det bra. Det var spennende å høre om opplevelsene de jeg snakket med hadde hatt.

Den siste dagen fikk jeg være med på Piknik i parken, en festival i Oslo sentrum. Der fikk jeg treffe noen ungdommer som jobbet frivillig på festivalen, som deltok på et program som heter DiscoverEU. Gjennom dette programmet kan de reise rundt med tog i Europa, og de kan delta på arrangementer og møte andre DiscoverEU ungdommer underveis. 

Det var veldig fint å være med på dette, og jeg fikk intervjue tre jenter som var på reise gjennom DiscoverEU, og jobbet frivillig på Piknik i parken. Under dette intervjuet måtte jeg snakke engelsk, og det var litt uvant. Men det gikk fint det også! 

Det jeg likte best med arbeidsuka i Erasmus + er alle de snille folkene jeg ble kjent med. Kevin for eksempel, som ble med meg da jeg delte ut løpesedler i Oslo sentrum. Han har selv deltatt på frivillig arbeid i utlandet, og han fortalte meg litt om opplevelsene sine. Jeg var også sammen med Aleksandar og Sigrid, Som begge var de jeg var med på piknik i parken. Og til sist Ingrid! Hun som har ordnet alt for meg. Tusen takk til alle som har vært med på å lage dette supre opplegget for meg!

Jeg hadde aldri hørt om Eurodesk og de ulike prosjektene som finnes for ungdom. Nå som jeg vet mer kunne jeg kanskje tenke meg å ta et friår etter videregående for å jobbe frivillig i utlandet. Jeg kommer til å fortelle om dette hjemme til foreldrene mine lillesøsteren min. Jeg vil fortelle om alle de forskjellige prosjektene jeg lærte om. Jeg setter stor pris på at jeg har fått være med Erasmus + denne uka, og føler at jeg har lært masse. 

Jeg vil gi uka med Erasmus + en terningkast 6!