Et Romantisk Discover EU – Eventyr



Har du noen gang drømt om å reise rundt i Europa med din kjære, og ikke minst gratis. Hva om denne drømmen kommer til oppfyllelse? Her er en historie om et ungt par, som fikk leve denne drømmen,
sommeren 2023.

Clara og Luiz har begge 18 år og er et par i 4 år nå. De gikk på dette samme internasjonale skolen i Oslo, hvor de begge ble uteksaminert våren 2023.

Luiz hadde planer om å gå på universitetet i utlandet. Dette betydde faktisk at sommeren 2023 blir den siste sommeren før ikke lenger kommer til å bo i samme by. De ønsket å gjøre noe spesie, men de var ikke sikre på hva de skal finne på. Det var akkuratt da, en mulighet dukket opp, som Luiz beskriver som det ekte Discover EU eventyret.

Norge førte Clara og Luiz sammen. Ingen av dem er født i Norge, og ingen av dem har norske foreldre.

Clara er født i Skottland, men bodde hele livet i Norge. Fra barnehage av gikk hun på Oslo International School. Hun har familie i Skottland og Danmark.

Luiz er født i Brasil, men gjennom oppveksten bodde i flere forskjellige byer som Stavanger, Bristol (Storbritannia) og Oslo. Etter endt utdanning i Oslo skulle han begynne å studere i Edinburgh.

Selv om begge har hatt muligheter til å reise og bo rundt omkring i verden har de aldri før reist sammen rundt i Europa. Som Luiz sier, ville de ikke engang ha tenkt på å planlegge noe slikt, hvis ikke han vant Discover EU-billettene. Da Discover EU-bilettene var levert på epost til Luiz var det på tide å begynne å planlegge denne romantiske turen.

Luiz fikk informasjon om Discover-EU programmet fra fotbalskoletreneren. Det kostet ingenting, og det tok bare noen minutter og noen få klikk, så hvorfor ikke - tenkte Luiz og han sendte inn søknaden sin!

Det første svaret han fikk, var at han dessverre ikke ble plukket ut, men at han sto på ventelisten. Etter det glemte jeg hele greia, sier Luiz. Men, etter en stund fikk han en ny e-post som bekreftet at han hadde vunnet en Discover EU-billett! Jeg var veldig spent på nyheten, sier Luiz. Han fortalte det til Clara, og de begynte umiddelbart å planlegge turen.

Claras familie hadde allerede planlagt å feirere i Hellas. Derfor bestemte Clara og Luiz seg for å starte turen i Korfu, ta ferge til Bari (Italia) og reise gjennom flere europeiske byer før de tar turen hjennomver til Oslo.

Interrail-appen hjalp oss med å planlegge turen, sier Luiz. Det var veldig enkelt og praktisk å ha alt i en app, forklarer han. De planla en rute, hvor de ville kunne se flere turist atraksjoner, men også besøke venner og familie underveis. Billettene var klare, hoteller var booket og planen var i boks.

Korfu i Hellas var starten. Den første destinasjonen derfra – Bari, Italia. Vi tok ryggsekkene våre og gikk om bord i fergen til Bari, sier Luiz.

Starten på turen og fergeturen var nok den mest utmattende delen av eventyret. Fergen var full, så vi måtte sitte og sove på gulvet på dekket, husker Luiz veldig tydelig.

Ingen av dem hadde vært i Bari før. De utforsket byen i et par dager, og de syntes det var en veldig hyggelig liten by, med en fin italiensk stemning. Starten var veldig god!

Da de tok sin første togtur fra Bari til Roma, ble de positivt overrasket over hvor enkelt og praktisk det var å reise med tog. Billettene til en bestemt tur kunne aktiveres så sent som etter ombordstigning på toget. Togene i Italia er raske, fine, og renem sier Luiz. Det eneste de trengte å gjøre, var å gjøre setereservasjoner, som de fant ut senere, var en veldig nyttig og smart ting å gjøre da togene var vanligvis ganske så fulle.

Som forventet var Roma fantastisk, forteller videre Luiz. De tilbrakte to dager i Italias hovedstad. De bodde på et hyggelig hostel, sentralt i Roma. I Roma fant de først ut, hvor mye man kan få ut av det europeiske European Youth Card-et. De fikk opp til  75% rabatt på inngangsbilletter i en rekke museer i Roma!

Fra Roma tok de hurtigtoget til et annet vakkert italiensk reisemål, nemlig Firence. Det var et kort 2-dagers besøk av Firence før de fortsette turen videre til Venezia. Vi var fascinert av det romantiske Venezia og dette var det siste Italienske byen vi besøkte, sier Luiz.

Derfra tok de turen videre til Wien. Etter et par dager med sightseeing der vi virkelig nytet den fantastiske arkitekturen, forlot vi The City of Music, og vi tok toget til Praha, fortsetter Luiz. Luiz hadde vært i Praha et par ganger før, så han fungerte som Claras reiseleder. Han har familie i Praha, så de bodde hos dem. De planla å være i Praha for Luizs lille fetters 1-årsdag, som de feiret sammen med familien.

Neste destinasjon var Berlin. Toget til Berlin var fullt og ikke veldig behagelig, men de var allerede erfarne tobrukere rundt om i Europa. Setereservasjoner var i boks og etter 4,5 timer var vi i Berlin, forteller Luiz.

Thomas, skolevenninnen deres, ventet på dem der. Ikke bare at de hadde et sted å bo i Berlin, men også en nær venn å vise dem rundt i byen. Etter Belin reiste de videre i Hamburg der de tilbragte 2 dager, før de skulle reise til København, men toget var innstilt. Selv dette gikk greit, siden vi enkelt ombooket billettene, og med neste tog var vi på vei til København, forteller Luiz.

Claras besteforeldre bor I København så denne gangen var det Clara som var reiselederen. Like før de skulle reise hjemover innser de at de ikke hadde flere togreisedager igjen, så de bestemte seg for å ta flyet hjem til Oslo.

“Vi oppdaget virkelig EU. Vi tilbrakt fantastiske 21 dager sammen, tok 7 togturer og besøkte 7 forskjellige europeiske byer. Vi var heldige som hadde perfekt vær gjennom hele turen. Vi besøkte familie, venner, så forskjellige steder, lærte forskjellige ting. Viktigst av alt, vi fikk en sjanse til å gjøre alt dette sammen. Et uforglemmelig sommereventyr.”  Slik avslutter Luiz sin historie om et fantastisk tilbrakt sommer ferie.

Luiz ønsket å dele denne historien, slik at andre unge mennesker vet at disse mulighetene eksisterer.

"Vi hadde aldri bestemt oss for å gjøre en tur som dette hvis jeg ikke hadde vunnet billettene gjennom Discover EU-konkurransen. Det var ikke engang et spørsmål om verdien av billettene, det handlet mer om å bestemme seg for å gjøre noe slikt. Når jeg fikk vite at jeg får Discover EU togbilletter følte vi oss på en måte forpliktet til å dra på tur tvers Europa. Både Clara og jeg er så glade for at vi planla dette, og at vi gjennomførte turen. Det er definitivt en sommer vi alltid kommer til å huske samt sette stor pris på å kunne oppleve. 😊

Jeg vil 100% anbefale dette til alle! Å delta i Discover EU-lotteriet koster ingenting, og det kan gi deg så mye!